Frandse

Tanker og atter tanker om det at være barnløs og så lidt om mig

tirsdag, juni 14, 2005

Ok, det var ikke lige nu vi skulle sende papirene

Altså hvorfor er ingen ting som man tro?
Det er da helt logisk at der er stor forskel på at adopterer et dansk eller udenlands barn, men på selve godkendelses processen er der også.
Der er ingen faser i ansøgningen til dansk barn. Man må ikke være i behandling for barnløshed. Når man går igang.
Altså, altså.
Så nu bliver alle de papir altså lagt ind på hylden og gemt - der er igen af af os der er noget der til hvor vi siger stop til behandlingen. Den beslutning er ikke taget endnu. Vi skal først hae talt med Herlev om hvordna jeg havde det efter sidste gang.

I dag er en dejlig dag, solen skinder og vi har været gift i en måned :-) Vi skal ud og spise sushi i aften - min livret.

5 Comments:

At 4:35 PM, Blogger HBT said...

Tillykke med 1 måneds dagen. Håber i får en dejlig aften.

I vil gerne adoptere et dansk barn? Er det egentlig ikke meget svært? Tænker der er vist ikke så mange eller? ja det er bare lige nogle spørgsmål som lige dukker op.

Kh Heidi

 
At 4:45 PM, Blogger Spirren said...

En af mine kollegaer ville adoptere et dansk barn.
- Man må "stå på venteliste" et år. Herefter er du forever udelukket adoption af dansk barn.
- Det er ca. 20 danske børn, der bliver adopteret om året.

Knus

 
At 6:28 PM, Blogger Amocca said...

den der har jeg også hørt - at man kun må stå på ventelisten et år og så er det ud hvis der ikke er et barn... jeg ved egentlig ikke hvorfor...?

Ved dog at man ikke kan stå på begge ventelister samtidig, og at man derfor starter forfra hvis man efter at være blevet "sparket" ud af den danske liste vil over på den udenlandske

tillykke med 1 måneds dagen

Amocca

 
At 1:17 PM, Anonymous Anonym said...

Det afhænger lidt af Amtet om de synes at det er ok at man har gang i begge ting samtidigt. Men man kan ikke stå på flere ventelister ad gangen. Det skyldes at der laves et seriøst arbejde for hver en person på ventelisten og derfor er det ikke ok at spille på flere heste på en gang.

Jeg kender til mindst et par, som er godkendte til udenlandsk barn, som nu står på venteliste til et dansk barn. Deres udenlandske sag er i mellem tiden sat i bero og de kan komme på venteliste til det udenlandske barn, hvis og så snart at de ryger af den danske liste.

Ca halvdelen af dem på den danske liste får barn tildelt. Så vidt jeg er orienteret er de biologiske forældre (moderen?) med til at bestemme hvem der adopterer barnet. Det er typisk sådan at hvis hun er fra København, vil hun helst sende sit barn helt over til det rolige Jylland osv. Almindeligt vis prioriteres "unge" forældre højest (vi fik f.eks. at vide at vi var alt for gamle).

Anne, jeg synes at I skulle sende papirerne afsted og få en fornuftig snak med en sagsbehandler. Det er nemligt ikke så svært og indviklet, som det lyder til. Man kan altid anmode om at få sagen sat i bero. Det er der ingen, som synes er spor underligt.

 
At 2:04 PM, Blogger Amocca said...

Det er nu altid godt med en ekspert på området :) Så du ikke skal nøjes med vores andres spekulationer...

Jeg synes som Rikke, at i skal få sendt papirer osv afsted om muligt, der er jo en lang bureakratisk process der venter når / hvis i går i gang med det...

Amocca

 

Send en kommentar

<< Home